Hungary
☰
All posts
🔍

2019. január 7.
A fejvédelem csúcsa: így működnek a MIPS-es sisakok
Innováció terén már rengetegszer bizonyított az Anon, amit a vásárlói visszajelzéseken túl számos iparági díj bezsebelése is alátámaszt. Noha a márka a szem védelmének érdekében, optikai márkaként indult útjára 2001-ben, mára bukósisakgyártóként is megkerülhetetlen lett.

Snowboardozás közben két testtáj van, amire kiemelt figyelmet kell fordítanunk védelem szempontjából: a gerinc és a fej. Utóbbit már a belépő szintű Anon-bukósisakokkal is könnyedén megóvhatjuk, hiszen egy-egy extra funkciót leszámítva (pl.: BOA rögzítőrendszer) azonos működési elvvel, egy speciális, a fejet érő ütés energiáit elnyelő habszivacsszerű héjjal készülnek.

De mi van akkor, ha veszélyes terepet célzunk meg, vagy egy korábban még sosem próbált trükköt szeretnénk elhúzni, esetleg csak szimplán a legújabb technológiával szeretnénk biztosítani fejünk védelmét? Ezekben az esetekben érdemes az Anon MIPS (Multidirectional Impact Protection System) rendszerrel szerelt sisakjait választani, amik a ma elérhető legmodernebb technikával védik az agyat a kritikus sérülésektől.

A MIPS egy, a Burtontól független svéd cég, amit 1996-ban alapítottak. A gyártó tulajdonképpen az agy természetes védelmi mechanizmusát másolta le. A forradalmi védelmi megoldást a bukósisakon belül, a külső héj és a bélés között elhelyezett extra réteg jelenti, ami ütés hatására a fejtől független mozgást biztosít a MIPS-en kívüli rétegeknek, így tovább gyengítve a fejet érő erőhatást.

Hogy ez valójában hogyan is néz ki működés közben, azt a Burton egyik vezető termékfejlesztője demonstrálja nekünk:


1,822 views

Korábbiak

Bemutatkoznak az idei Family Tree snowboardok
2,106 views   Write a comment
Itt a Burton Retro kollekciója

1,756 views   Write a comment
BURTON HUNGARY
Telefon: +36 (1) 466-5510
E-mail: info@store13.hu
1113 Budapest, Karolina út 17/b