Hungary
☰
All posts
🔍

2018. január 26.
Bemutatkoznak a Burton nagy gondolkodói
Ha valakiket a snowboardozás és a gördeszkázás világából érdemes összepárosítani az
Danny Davis és a legendás Mark Gonzalez, akik személyiségükből fakadóan minden kétséget kizáróan azonos hullámhosszon vannak. Ez a páratlan párosítás meg is történt a Burton jóvoltából, aminek végeredménye kettő, Danny Davis szájíze szerint megformázott,
és Mark Gonzalez kreatív energiáival feltöltött snowboard-lap lett.

A projekt a Thinkers fantázianevet kapta, melyben Davis végtelenül kiegyensúlyozott jelleme testesül meg. Hiszen rajta kívül kevesen képesek valóban egyedülálló stílus mellé, a világ legnagyobb versenyein győztes meneteket érő, kreatív trükköket is párosítani. Ez a fajta harmónia két lap megszületését eredményezte, a Free Thinker és a Deep Thinker formájában.

"Mindig is imádtam Gonz gördeszkázását. Emellett nagyra becsülöm művészetének egyszerűségét és véletlenszerűségét. Éppen ezért a lapok tervezése során sem voltak konkrét elképzeléseink, nem szerettem volna semmilyen szinten befolyásolni a tervezési folyamatot. A legtermészetesebb módon szelektáltuk a munkáit a lapokhoz: egyszerűen csak küldözgette, amiken akkoriban dolgozott, én pedig lecsaptam azokra, amik a legjobban passzoltak az elképzeléseimhez. Így végül lett egy egész nagy csokor Gonz-minta, amikből a későbbiekben válogatni tudtunk." - mesélte Davis a tervezés folyamatával kapcsolatban.

"A fejemben több, különböző stílusú lap képe is körvonalazódott, így biztos voltam abban, hogy a kollekció nem csupán egyetlen deszkát fog tartalmazni. Végeredményben a Free Thinker egy puhább, parkérzést nyújtó lap lett, míg a Deep Thinker a sok fordulással operáló, porhavas freeriderek ízlésvilágának kedvez. A deszkákat mindemellett a jelenleg biztosítható legmagasabb környezettudatossággal alkottuk meg, hiszen a fát a Forest Stewardship Council felügyeletével válogattuk ki, amiket aztán a Burton saját fejlesztésű, Burton Super Sap bio-alapú epoxival ragasztottunk össze, ami más gyártókhoz képest 50%-kal csökkenti az ökológiai lábnyomunkat."


2,483 views

Korábbiak

Burton Step On System

2,397 views   Write a comment
Burton Ak Gore Swash Jacket

2,498 views   Write a comment
Mikkel Bang | Turbo Dojo

2,412 views   Write a comment
BURTON HUNGARY
Telefon: +36 (1) 466-5510
E-mail: info@store13.hu
1113 Budapest, Karolina út 17/b